Spinning

Instructeur: Jeroen , Jessica van Oeveren Categorie: Spinning Niveau: Alle leeftijden

Spinning® is een intensieve manier van fietsen op muziek. Het is een effectieve groepsworkout, waarbij je snel afvalt, je conditie verbetert en je spieren versterkt.

De voordelen van Spinning
Hoe fitter je wordt, hoe harder je kunt fietsen. En met Spinning ben je zeer snel weer erg fit. Het is bovendien een ongekende calorieënverbrander. Bij spinning neem je allerlei posities in op de fiets, zodat niet alleen de beenspieren sterker worden, maar ook de arm-, rug- en buikspieren. Spinning is goed voor je lijf en een prettige manier om nieuwe mensen te leren kennen of gezellig met je vrienden een uurtje anders dan anders te sporten.

Spinning is bovendien een groeps-workout. Dat wil zeggen dat je samen met een stel andere fietsers onder begeleiding van een speciaal opgeleide instructeur een uur fietst. Vooral voor mensen die bang zijn dat ze na een paar maanden hun motivatie kwijt raken is dat ideaal. Uit onderzoek blijkt dat mensen die samen sporten het niet alleen langer en makkelijker volhouden, maar ook sneller in vorm raken. De swingende muziek tijdens een spinning-les werkt eveneens erg motiverend en houd je in het fietsritme.

Voor wie is Spinning?
Iedereen kan meedoen, want spinning kan op elk niveau. Zondagsfietsers of toerrijder, een beetje uit vorm of juist al uitstekend in vorm, je doet spinning op je eigen niveau. Met een speciale knop op de fiets maak je het zo zwaar als je zelf aankunt.

Wat neem ik mee?

  • Comfortabele fietskleding (speciale fiets- of spinningsbroek)
  • Sportschoenen
  • Flesje water/bidon
  • Handdoek

Wanneer?
Zie onderstaand lesrooster.

Les informatie

Number of Week 52
Open: June 19, 2023
Days
Mon Wed Fri Sat
08:45 - 09:45

Class Trainer

Gerelateerde Les