Intake, Bodyscan en Fitheidstest

Bij Fitness Prinsenbeek krijg je een bodyscan, waarbij je lichaam op diverse onderdelen wordt gemeten. Hierbij kijken we onder andere naar je BMI, Botmassa, Visceraal Vet en andere aspecten.

Als je je afvraagt hoe het met je conditie gesteld is dan kan je je bij Fitness Prinsenbeek laten testen.

Deze fitheidstest bestaat uit een intakegesprek waarin je eventuele klachten, doelen en wensen worden besproken, gevolgd door een specifieke fitheidstest op de fiets.

Op basis van deze gegevens krijg je een persoonlijk advies en wordt er een trainingsprogramma op maat gemaakt.

Fitness

Fitness

Fitness bestaat uit kracht- en conditietraining (cardio).

Waarom zou je aan fitness doen?

Krachttraining is een ander woord voor spiertraining. Alleen door onze spieren te trainen behouden wij onze spiermassa en kracht. Conditietraining zorgt voor de verbetering van het hart- en longuithoudingsvermogen. Een evenwichtige training bestaat uit een combinatie van spiertraining en conditie(cardio)training.

Krachttraining zorgt voor vermindering van het lichaamsvet en voor verhoging van de botdichtheid. Daarnaast zorgt krachttraining voor verlaging van het cholesterolgehalte, minder schouder-, rug en nekklachten en vermindering van pijn bij artrose.

Cardiofitness

Cardiofitness

Met cardiofitness traint u uw uithoudingsvermogen en conditie. Cardiofitness is ook een effectieve training om af te vallen.

Je traint op cardio-fitnessapparaten; diverse crosstrainers, de loopband, het roeiapparaat en de fiets.

Miha-cirkel toestellenOok als training mogelijk in slechts 35 tot 45 minuten!

Miha-cirkel toestellen
Ook als training mogelijk in slechts 35 tot 45 minuten!

De Miha-cirkel toestellen zijn negen verschillende volautomatisch krachttoestellen die dankzij een chipkaart persoonlijk op jou worden afgesteld en je volledig op je eigen niveau traint.

Je traint zeer veilig! De automatische instellingen en de elektronische beveiliging van de toestellen zorgen ervoor dat je jezelf niet kan forceren of blesseren.